Bu yıl yine yaz aylarına denk gelen Ramazan’da uzun süre aç kalan kişilerin iftar sofrasında midelerini tıka basa doldurma eğiliminde olacağını belirten uzmanlar, mideye aşırı yüklenmenin mide problemleri ve hazımsızlık sorunlarını yaşatacağını savunuyor.
Bu sorunlarla iftardan sonra tüketilecek 1 bardak rezene çayı ile mücadele edilebileceğini, sindirim sisteminin, kasların gevşeyerek hazmın kolayca sağlanacağını kaydeden uzmanlar, rezenenin gaz oluşumunu azaltarak mideyi de rahatlatacağını paylaşıyor.
Uzun açlık sonrası oluşan baş ağrıları için de rezenenin birebir etkili olduğunu belirten uzmanlar, bitki çaylarına konulacak çubuk tarçının da kan şekerinin yükselmesine engel olacağını ifade ediyor. Hem sahurda hem iftarda tercih edilebilecek papatya çayının yatıştırıcı etkisi olduğunu savunan uzmanlar, sahurda tüketildiğinde hemen uykuya dalmayı sağlayacağından vücudunuzun dinlenmesine de etki edeceğini paylaşıyor.
Uzmanlar özellikle şifalı etkilerinden yararlanabilmek için bitki çaylarını demlerden gerçek bitki çayının tercih edilmesi gerektiğinin de altını çiziyor.
Ramazan ayında oruç tutanların en zorlandığı konulardan biri de susuzluktur. Uzmanlar vücudun ısı dengesini sağlamak için gün boyu terleyerek attığı sıvıyı iftar ve sahurda telafi edebilmek için bol bol su tüketilmesinin şart olduğunu belirtiyor. Saat başı en az 1-2 bardak su tüketilmesi gerektiğini paylaşan uzmanlar, iftardan önce bir sürahinin içine birkaç çubuk tarçın, taze nane ve limon dilimleri koyarak suyunuzun kan şekerini dengeleyen ve farklı tatlı olmasını sağlayabileceğinizi de işaret ediyor.