Ürtiker bahar aylarında artıyor

Uzmanlar baharın gelmesiyle birlikte ürtiker hastalığının arttığını işaret ediyor.

Ürtiker bahar aylarında artıyor

Uzmanlar baharın gelmesiyle birlikte ürtiker hastalığının arttığını işaret ediyor.

Ece İNAN
Ece İNAN
01 Mayıs 2017 Pazartesi 21:24
156 Okunma
Ürtiker bahar aylarında artıyor

Baharın gelmesiyle birlikte halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin yaygınlaştığını işaret eden uzmanlar hastalığın hasta hekim ilişkisi sıkı tutularak ortadan kaldırılabileceğini vurguluyor. 

Kısa sürede vücutta ortaya çıkıp kaybolabilen, kaşıntılı kızarıklık veya kabarıklıklar olarak tanımlanan ürtiker yani kurdeşen, göz kapakları ve dudaklarda bile görülebiliyor. Uzmanlar bahar aylarında hassas bünyeli kişileri kurdeşen konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. 

Hastaların sosyal yaşamlarını, psikolojik durumlarını etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren ürtikerin kadınlarda daha fazla görüldüğünü vurgulayan uzmanlar, altı haftadan kısa süren ürtikerlere akut, uzun sürenlere ise kronik ürtiker adı verildiğini hatırlatıyor. 

Yaş grubu ayırmaksınız karşılaşıldığını belirten uzmanlar, en sık 20 ile 40 yaşları arasında rastlandığını ve kadınlarda erkeklerle oranla iki kat daha sık görüldüğünü işaret ediyor. 

Hastaların kullandığı bazı ağrı kesici, kas gevşetici ve antibiyotiklerin akut ürtikere neden olduğunu dile getiren uzmanlar, bazı besinlerin de akıt ürtikere neden olduğunu savunuyor. Genellikle huş ağacı, elma, armut, şeftali, kivi, havuz, kereviz, domates, patates gibi besinlerin yenilmesiyle ürtiker tablosunun yaşanabileceğini paylaşıyor. 
Şikayetleri olan hastaların dikkatli olması ve muhakkak doktora başvurması gerektiğini savunan uzmanlar,ürtikerin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu kaydediyor.

 Uzmanlar tedavi ve hasta takibinin dermatologlarca yapılması yapılmasının şart olduğunu savunuyor. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
<strong>Dikkat!</strong> Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.