Uzmanlar PRP tedavi yönteminde hastadan alınan kanın santifüj’den geçildiğini kaydediyor. Santifüj ile kırmızı kanda bulunan plazmalar ayrıştırıyor ve mezoterapi yöntemi ile hastanın sorunlu bölgesine uygulanıyor. Bu hastanın cilde veya saç derisi olabiliyor. Kök hücre göçünü sağlayan ve çoğalmayı tetikleyen plazmalar sayesinde büyüme faktörü ortaya çıkıyor.
PRP yöntemi ile saç dökülmesi sorunu yaşayanların sıkıntılarına da son verilebiliyor. Saç kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışını mümkün kılmak için de kullanılan bu yöntem, saç mezoterapisiyle birlikte hastaya uygulandığında her yaşta ve her çeşit görülen dökülmelere son veriliyor.
Hasta ve yakınlarının aklına en sık gelen sorulardan biri olan acı ve izle ilgili sorulara uzmanlar, hastaların tedirgin olmamasını öneriyor. PRP yöntemiyle 4-6 haftalık aralıklarla 2 ile 6 seans arasında uygulanan bu yöntemde acı hissedilmediğini ve iz oluşumunun yaşanmadığını hatırlatmakta fayda var.
İşlem sonrasında hızlı bir şekilde normal hayatına dönen hastalar, üç ay boyunda ayda bir kez tekrarlanan bu işlemin sonuçlarının uzun vadeli olabilmesi için yılda en az bir kez bu işlemi tekrarlatmak zorunda.
Uzmanlar cildin esnekliğini ve ışıltısını sağlayabilmesi için de PRP’yi kullandıklarını belirtirken aslında havaların ısınmasıyla birlikte hepimizin alması gerektiği önlemleri de sıraladı.
Güneşin D vitamini kaynağı olduğunu hatırlatan uzmanlar, her şeyin fazlasının zararlı olduğu gibi güneşin de fazlasının bize zarar vereceğini vurguluyor. 10 -15 dakikalık güneşlenmenin vitamin açısından yeterli olacağının altını çizen uzmanlar, bundan fazlasının DNA hasarına yol açacağını, güneş yanıklarının cilt lekelerine ve hatta kansere bile yol açabileceğini kaydediyor.