Yükseköğretim Kurulu Müzik Üniversitesi için ilk adımı attı. Sanatçılar, Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin Öğretim üyeleri YÖK’te bir araya gelerek Müzik üniversitesi için çalışmalara başladı. Türkiye’de müzik eğitimi veren konservatuar sayısı 34, Güzel Sanatlar Fakültesindeki bölüm sayısı 32 ve müzik öğretmeni yetiştiren eğitim fakültelerindeki bölüm sayısının da 24 olduğunu göz önüne aldığımızda ne yazık ki bu sayı oldukça az.
Müzik Üniversitesi ile bu alandaki açığı kapatmak isteyen YÖK, yeni yeteneklerin keşfedilmesi, yeni eserlerin bestelenmesi ve kaliteli yorumcularla bir araya gelmeyi hedefliyor.
TÜRKİYE’DE MÜZİK EĞİTİMİNDE YENİ BİR BAŞLANGIÇ
Müzik Üniversitesi çalışmalarına müzisyen kimliği ile tanınan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’da katılmıştı. Müzik Üniversitesi’nin özgün olacağını kaydeden İbrahim Kalın, Türk müzik tarihinde çok önemli bir dönem noktasının eşiğinde olunduğunu da işaret etti.
Müzik Üniversitesi’nin 35. Konservatuarın kurulma çabası olmadığını da savunan İbrahim Kalın, hedefin bunun çok daha ötesinde adeta Türkiye’de müzik eğitimi ile ilgili yeni bir başlangıç olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.
HEDEF: KÜLTÜREL VE MİLLİ ANLAYIŞ YARATMAK
Müzik Üniversitesi’nin amaçları arasında, Türkiye’nin kültürel ve milli değerlerini evrenselleştirecek bir anlayış yaratmak olduğunu belirten uzmanlar, yapılan çalışmaları olumlu bulurken daha kat edilecek çok yolun olduğunu da paylaşıyor.
Müzik Üniversitesi’nin 2017 Eylül ayında açılmasının planlandığını da belirtmekte fayda var. Sizinle Müzik Üniversitesi hakkında gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.