Çocuklara Kaç Yaşında Telefon Alınmalı?

Özellikle çocukların son yıllarda en büyük isteklerinden birisi olan akıllı cep telefonu kaç yaşında alınması gerekiyor?

Çocuklara Kaç Yaşında Telefon Alınmalı?

Özellikle çocukların son yıllarda en büyük isteklerinden birisi olan akıllı cep telefonu kaç yaşında alınması gerekiyor?

27 Ocak 2017 Cuma 21:17
535 Okunma
Çocuklara Kaç Yaşında Telefon Alınmalı?

Her geçen gün daha fazla gelişen ve daha fazla teknolojik bir hal almaya başlayan dünya bu konuda elinde mevcut olan ekosistemi değiştirmeye devam ederken bununla beraber insanlar arasında popülist bir yaşamı da standart olarak beraberinde getiriyor. Daha fazla paranın daha fazla güç demek olduğu dünyada insanların sağlık açısından ve her türlü teknoloji açısından faydalandığı akıllı telefonlar ise bu popülist yaşamın birinci sırada gelen etkenlerinden bir tanesi olarak sayılıyor.

Dikkatli Olun!

Ancak uzmanlar  son yıllarda karne hediyesi veya başka hediye olarak çocuklar tarafından akıllı cep telefonu istendiğine değinerek bu yönde ailelerin dikkatli olmasını, aileler tarafından akıllı telefon alınmadan önce çocuğun yaşına ve arkadaşlarının elinde olan telefonlara bakılması gerektiği ifade edilerek en az 15 yaşından sonra akıllı telefon alınmasının daha uygun olduğu ifade ediliyor. Zira her ne kadar çocuk tarafından akıllı telefon konusunda ısrarcı tutumlar söz konusu olsa da maalesef uzmanlara göre 15 yaşından önce alınan telefon çocukta ''özgüven'' eksikliğine neden olabiliyor ve sürekli olarak sokakta daha fazla saldırıya uğrama endişesi ile ailesinin aklında soru işaretlerine neden olabiliyor. İşte şimdilerde günümüzde akıllı telefonların bundan ötürü en az 15 yaşından sonra alınmasının erkek ve kız çocukları adına daha uygun olduğu ifade ediliyor. Tabii 16 yaş akıllı telefon kullanmaya başlamak adına son derece normal görülen bir yaş olarak biliniyor ve ifade ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
<strong>Dikkat!</strong> Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.